Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Kostpolitik

Billede af noget frugt og grønt

  • Vi lægger vægt på, at kosten er ernæringsmæssigt korrekt, varieret og indbydende at se og smage på.
  • Vi bruger økologiske varer så længe kvalitet og pris er acceptable.
  • Derudover supplerer vi med danske varer eller årstidens udbud.
  • Vi har bæredygtighed for øje og gør hvad vi kan ved at undgå madspil.
  • På opslagstavlen til køkkenet inspirere vi til, hvordan vi genbruger madrester.
  • Vi skifter ofte de tunge kødretter ud med sunde vegetarretter.
  • Vi tager i den daglige kostplan hensyn til børn med anden kulturel baggrund.
  • Vi tager i den daglige kostplan hensyn til læge dokumenteret sygdom.
  • Den ugentlige kostplan hænges op på opslagstavlen, ved vores mellemgang hver mandag.

 

Børns kost er vigtigt for deres udvikling og indlæringsevne og bestyrelsen i vuggestuen har på den baggrund besluttet, at vi ikke serverer madvarer med meget sukker i f.eks. kager, slik, is, syltetøj mm. Til gengæld laver vi hjemmelavede kompotter og sunde snacks med tørrede frugter. For at lære børnene sunde kostvaner opfordrer vi også vores forældre til at overveje dette, f.eks. ved fødselsdage (her kan i stedet medbringes frugt, boller, tørret frugt mm.) Og når alt dette er sagt, så er vi heller ikke en 0-sukker-institution. Alt med måde; vi putter lidt kanelsukker på risengrøden til jul, og vi drikker også et glas saft eller spiser en sodavandsis, når sommervarmen smelter os :-)